пятница, 26 июля 2013 г.

У Кривому Розі пройшов другий фестиваль меду.

18-19 серпня у сквері відпочинку ім. Артема відбувся II Криворізький фестиваль меду, на який з'їхалися 36 бджолярів з різних міст та областей.

Публікація в газеті «Червоний гірник»
Його відвідало понад 15 тисяч городян і гостей Кривого Рогу. На фестивалі було представлено багато різновидів меду - гречаний, лісовий, акацієвиий, з різнотрав'я та ін., а також такі продукти бджільництва, як пилок, прополіс, перга, медове вино та медовуха.

Фото Андрія Трубіцина.
Родзинкою на святі стала алея майстрів, надзвичайно потішили концертні галявини, показували своє вміння вишивальниці, фотохудожники та ін.



Для дітлахів традиційно влаштували конкурси і вікторини, серед яких центральним і найбільш очікуваним став конкурс малюнків на асфальті.
Молодь зібрав «ФотоМедоКвест». За його умовами, протягом першого фестивального дня треба було зробити фотокадри з трьох тем, а наступного ранку в парку вже нагороджували переможців та представляли відвіду­вачам фотовиставку. Перемогу в цьому конкурсі впевнено здобули криворіжці Михайло Моргун, Кирило Глебенко, Наталка Завальнюк та Юлія Гончаренко з Олександрії.
Організатор медового фестивалю, пасічник з діда-прадіда, журналіст «Червоного гірника» Микола Крамаренко пообіцяв натхненно трудитися разом із пасічниками, щоб найякіснішими медами і продуктами бджільництва України частувалися жителі Кривого Рогу в дні наступного медового свята. А ще – закликав пасічників уже зараз починати ретельно готуватися до Апімондії (світового конгресу пасічників), що відбудеться в Києві в 2013 році.



Більше читайте на сторінках "ЧГ" за 22 серпня 2012 року №63 (21289).





Комментариев нет:

Отправить комментарий