суббота, 27 июля 2013 г.

Щоб зупинити ялинкових браконьєрів, лісівникам потрібна додаткова допомога?

Сезонний кримінал

Микола Крамаренко, кор. „ЧГ”

От вже тягне деяких громадян на дармовщину: до  всього   що  „погано лежить”,  так і  тягнуться їхні руки.  А в ці передноворічні дні, хапуги заходилися красти і те,  що беззахисно росте – хфойні деревця з парків, скверів і лісових масивів.   



-         Лише у „Криворізькому лісгоспі”, де у нас на території 500 гектарів  ростуте сосна кримська,   браконьєри вже зрубали близько 70  вічнозелених деревець, - бідкається директор вищеназваного державного підприємства Григорій Балабан. – По тридцять молодих сосонок вони вкрали у Криворізькому (Андріївське урочище) і Широківському районах. 
-         Це дуже багато, особливо враховуючи, що хвойні у нашій зоні  надто довго приживаються?ї
     - У нас самих серце кровю обливається від таких втрат. Але, повірте,   своїми силами захистити соснові масиви фізично не можемо, хоча нині  й чергуємо в лісах цілодобово.  
-         Хто серед затриманих браконьєрів?

-         На превеликий жаль,  і учні загальноосвітніх шкіл.   Журимо їх, викликаємо до себе на розмову їхніх батьків... Адже так  не хочеться псувати дітям біографії заведеними кримінальними справами. Щодо дорослих, то вони нестимуть сувору відповідальність за скоєне в повній мірі.  

Комментариев нет:

Отправить комментарий