пятница, 26 июля 2013 г.

Командир Криворізької 17-ї танкової бригади полковник Олександр Тарнавський: «Ми захищали небо над Євро-2012»

Напередодні свята військових – Дня танкістів кореспонденти «Червоного гірника» щиро привітали командира танкової бригади О. Г. Тарнавського, а в його особі – всіх славних воїнів-танкістів. Поцікавилися, як нині служиться українським танкістам.
– Рік, що минув, був для наших воїнів напруженим, – говорить Олександр Георгійович. – Ми провели доволі насичені програмами збори з командирами взводів, рот, батальйонів та їхніми заступниками. Двічі, весною і влітку, з приписним особовим складом розгортали механізований батальйон. У цілому 9 разів брали участь у командно-штабних навчаннях, провели 3 польових виходи підрозділів зв’язку, розвідки, частин радіохімічного та бактеріологічного захисту. В цілому обсяги програми бойової підготовки виконали. У серпні успішно здали іспити інспекторам Міністерства оборони України.

– І з танків Т-64 стріляли?
– Так точно! Навчання з вогневої підготовки велися регулярно. Стрільби проводилися також з БМП і стрілецької зброї. Оцінки воїни отримували в основному добрі та відмінні.
– Якісь особливі завдання виконували?
– Залучалися до виконання заходів по забезпеченню протиповітряної оборони футбольного чемпіонату Євро-2012 і з честю виконали поставлене завдання. Відзначилися також у всеукраїнському змаганні на кращий танковий взвод.
– А що там з новітнім українським танком «Оплот», який випробовували воїни саме вашої бригади?
– Його виробництво так і не пішло далі зразка.
– Назвіть відмінників бойової підготовки.

 – З приємністю. Це – навідник Олександр Хмара, командир танка В’ячеслав Бизов, командир танкового взводу Олексій Грудзевич, командир танкової роти Михайло Сидоренко. Останні два зайняли перше та третє місця серед танкових взводів Збройних сил України. Але привітати з нашим святом хочу всіх. Служіть і ревно захищайте від недругів нашу незалежну Вітчизну – Україну!

Микола Крамаренко, "Червоний гірник".

Комментариев нет:

Отправить комментарий