пятница, 26 июля 2013 г.

У Кривому Розі стартує акція „Озеленимо і впорядкуємо рідне Криворіжжя».


У четвер, 11 квітня, починаючи з 10.00,   журналісти Кривого Рогу знову збирають своїх кращих друзів на традиційну щорічну  акцію „Озеленимо і впорядкуємо рідне Криворіжжя».    
 Цього дня щонайменше  800 криворіжців: школярів, студентів, робітників промислових і комунальних підприємств, представників громадських організацій, у тому числі об’єднання „Просвіта”, –  будуть працювати на територіях, які стали  знаковими, символічними для Криворіжжя.
Прибиратиме ця армія у 32-гектарному мальовничому, але вкрай занедбаному парку „Веселі Терни”, а також поблизу святого для кожного жителя краю місця – кургану Могила-Баба, звідки починалося визволення Криворіжжя від німецько-фашистських окупантів 82-м стрілецьким корпусом, і на правому березі річки Саксагань, де знаходиться геологічна пам’ятка природи „Виходи амфіболітів”. (Амфіболіт – це метаморфічна гірська порода, яка складена, головним чином, з мінералів груп амфіболів та плагіоклазів.)

- Якщо точніше, то „Виходи амфіболітів” знаходяться в Саксаганському районі, поблизу шахти „Батьківщина”, - говорить організатор екологічної акції, журналіст „Червоного гірника” Микола Крамаренко. – Їх загальна площа – 5 гектарів. Не дивлячись на те, що „Виходи” є геологічною пам’яткою і занесені до природного заповідного фонду України, вся територія там занедбана, у смітті. Тому прийнято рішення навести там лад.

 Усіх, хто щиро бажає приєднатися до благородної справи, запрошуємо телефонувати  в штаб журналістської акції за номерами: 92-84-09, 097-69-15-727.    







Фото Андрія Трубіцина ("Червоний гірник")

Комментариев нет:

Отправить комментарий