пятница, 26 июля 2013 г.

Хроніка пригод. Жарт, вартістю в кілька років ув’язнення

Минулої п’ятниці опівдні міліція та рятувальники отримали повідомлення дитячим голосом про замінування школи №32, що на мікрорайоні 7-й Зарічний. До навчального закладу по тривозі помчали всі оперативно-аварійні служби, включно з газовою. У операції з виявлення вибухівки було задіяно до сотні співробітників різних відомств.


У той час в школі перебувало 100 учнів, 60 педагогів, 10 осіб обслуговуючого персоналу. По команді: «Негайно покинути споруду!» усі вибігли на двір. Понад дві години тривало обстеження навчальних і службових приміщень. вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявили.
Пошуки малолітнього зловмисника завершилися швидко, вже по обіді 14-літній «терорист» слізно вимолював прощення у Жовтневому райвідділі міліції. За подібні правопорушення стаття 259 Кримінального кодексу передбачає покарання від 2 до 7 років ув’язнення. Як підлітку минеться витівка, покаже суд, дорослого ж лобуряку, який влітку «замінував» багатоповерховий будинок, вже відправили на три роки за грати. Нині самопочуття жартівника цілком залежить від гуманності його батьків, бо їм, скоріш за все, доведеться відшкодувати чималі збитки, завдані внаслідок хибного виклику – лише МНС втратило близько 8 тис. грн.
Якщо ж ситуацію розглядати наче імпровізоване навчання з цивільної оборони, то в даному аспекті все гаразд, евакуація пройшла без паніки та збоїв.


Комментариев нет:

Отправить комментарий