пятница, 26 июля 2013 г.

«Роздержавлення преси - це зобов'язання України перед ПАРЄ»

«Роздержавлення преси - це зобов'язання України перед ПАРЄ»
Лише раз на рік в обласному центрі - Дніпропетровську можна побачити таке яскраве суцвіття представників четвертої влади - журналістів: у день нашого професійного свята. Цього разу урочистості зібрали близько 120 представників первинних, міських і районних організацій.

Голова Дніпропетровської обласної організації, секретар НСЖУ Олексій Ковальчук щиро вітав кожного, в тому числі і нас, посланців з Кривого Рогу, відзначаючи, що  наша первинна
- оплот великої та дружної журналістської сім'ї області. «У вас слова не розходяться з ділами»,
-  наголосив він і, звертаючись до всіх, сказав, що обласна організація має власний сайт, кадрове агентство, Почесну Книгу Пам'яті, раду ветеранів журналістики. Засновано ряд іменних
та інших премій, започатковано День ветерана журналістики Дніпропетровщини, розпочато роботу по створенню музею журналістики та написанню історії журналістики Дніпропетровщини. Працює прес-клуб, оновлено газету «Дніпро Інформ», ремонтується Будинок журналіста. Повідомив і про зустріч з європейськими парламентаріями та генеральним секретарем Міжнародної федерації журналістів:


-   Європейці   підтримують роздержавлення преси в нашій країні, до речі, ініційоване Президентом України Віктором Януковичем, воно є зобов'язанням нашої держави перед ПАРЄ, - наголосив Олексій Ковальчук.
В урочистій атмосфері переможці різноманітних конкурсів отримали нагороди - дипломи, премії, цінні подарунки, грамоти. З приємністю повідомляю, що за активну участь у житті журналістської спільноти Почесною грамотою Національної спілки журналістів України нагороджена Криворізька міська організація, яку успішно очолює Людмила Тіміргалєєва. Грамот Дніпропетровської обласної організації НСЖУ удостоєні Володимир Скіданов, заступник головного редактора газети
«Червоний гірник», Олег Грязнов, фотокореспондент газети «Шахтар Кривбасу», Олена Горі-на, редактор відділу інформації газети «Інгулецький вісник», Олена Стулій, редактор інформаційно-аналітичного щотижневика «Пульс», Ігор Кононенко, редактор служби інформації Криворізької телерадіокомпанії «Рудана». Відзначена була редактор Людмила Зубко, яка багато років у Кривому Розі опікується юнкорами, випускає газету.
Але й це ще не все. Керівництво Дніпропетровського громадсько-патріотичного об'єднання «Примножимо славу Придніпров'я» удостоїло почесних нагород двох журналістів «Червоного гірника»: Володимира Бухтіярова як переможця конкурсу, нагородивши його статуеткою «Журналіст - патріот Придніпров'я», і мене, автора цих рядків, відзначивши грамотою за активну участь у патріотичній роботі на Дніпропетровщині.
Кілька годин тривало свято, на якому говорилося і про нагальні проблеми, про нашу нелегку, але святу працю, про яку влучно сказав колишній голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко: «Часто черствий і глевкий наш журналістський хліб, але ми іншого не хочемо - їмо його до кінця життя...»
Микола Крамаренко. Публікація в «Червоному гірнику»    

13 червня 2013

Комментариев нет:

Отправить комментарий