воскресенье, 28 июля 2013 г.

«Чароїт» - оаза на узбережжі Чорного моря


У справжнісінькому золотому куточку Херсонщини - селищі Лазурному на узбережжі Чорного моря буяє в квітах і зелені спортивно-оздоровчий комплекс Криворізького національного університету «Чароїт».
У цій чудовій оазі ось уже 25 років разом з родинами набираються з червня по вересень студенти, викладачі й технічні працівники головного вишу Кривого Рогу. І хоча чимала, аж 6-гектарна територія «Чароїту» ще не до кінця забудована і не укомплектована, ж місце розташування літньої оздоровниці явно виграє порівняно з тими, які простяглися уздовж берега від курортного містечка Скадовська. І саме за це відпочивальники щиро дякують людям, які в минулому надзвичайно багато зусиль і сумління доклали для кладення спортивно-оздоровчо-комплексу, - Володимиру Бизову, Юрію Вілкулу, Сергію Жукову.
Будувати було дуже важко, тому що на території стояла вода, болото. Довелося завозити і висипати багато ґрунту...

У Лазурному море чисте і відкрите, нема ні портів, ні заводів, словом, набагато краще, ніж у Скадовську, де, власне, і моря-то немає - лимани, - з гордістю говорить директор спортивно-оздоровчого комплексу «Чароїт» Віктор Касьяненко. - На узбережжі, як і скрізь, водні гірки, катамарани, а ще такі розваги, як катання на «бананах», прогулянки на катерах. А з екскурсій, можна поїхати в заповідник Асканію-Нову, на гейзер, курсують баркаси із заходом на острів Джарилгач, відпочиваючих возять у Скадовськ у надзвичайно красивий дельфінарій.
Щодо нашого комплексу, то на своїй території маємо невеликий зоопарк. Дітям цікаво подивитися на павичів, фазанів, цесарок, курочок, індичок, інших птахів. Пернатим царством у нас займається мій заступник Микола Шубін - його ми називаємо «голуб'ятником» за велике захоплення птахами. Він годує їх, доглядає за ними. Цього року гарно облаштували дитячий куточок, встановили альтанки для відпочинку. Із завзяттям беремося за відновлення концертного майданчика, на який запрошуватимемо артистів. Обладнали й автостоянку. На території є автомат з безплатною газованою водою. Наші відпочиваючі ним дуже задоволені - добре рятує від спеки, хоча у місті Скадовську вже й забули про такі автомата
Наш колектив старався створити всі умови для якісного відпочинку. В їдальні завжди були висококалорійні, смачні та різноманітні страви, за що всі дякували Наталїї Забєловій. Навіть в Інтернеті відгуки відпочиваючих по харчуванню дуже позитивні. Відзначу і сумлінного електрика Миколу Філіпова. Він працює тут вже десять років. Красу території наводить садівник Ірина Гончарова. Щире спасибі адресую і відповідальному, грамотному касиру й адміністратору Тамарі Савалюк.
Ще з приємністю скажу, що минулого року влітку «Чароїт» відвідав міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул. Залишився задоволений тим, як працюємо, вніс чимало слушних пропозицій і пообіцяв допомогти коштами на подальше облаштування комплексу. Бо нам і справді потрібна фінансова підтримка, аби з чотирьох корпусів хоч би в одному зробити номери «люкс»


Комментариев нет:

Отправить комментарий