пятница, 26 июля 2013 г.

Компетентний співрозмовник. Почесний автомобіліст України Джанай ОМАРОВ: «Виїхати і заробити – це ще не весь бізнес»


 

Коли Магомед Омаров садовив маленького сина Джаная собі на коліна і довіряв проїхатися за кермом автівки по двору, хлопчику здавалося, що він – найщасливіший у світі. Але не лише шоферської справи навчав батько сина, а й багатьом життєвим істинам: шанувати людей, служити їм, передавати досвід...
Птахом летять роки. Джанай Омаров і водієм класним став, і транспортний університет закінчив, давно сформувався як мудрий керівник великого АТП «Одіум-Престиж».

– Джанає Магомедовичу, очолюваний вами колектив, котрий виконує пасажирські перевезення у Кривому Розі, славиться по всій Україні. Спасибі за сумлінну роботу!

– Стараємося. Щоденно лише на міські маршрути випускаємо понад 40 одиниць техніки. А ще – за окремими графіками возимо трудящих підприємств на роботу і з роботи, до магазинів тощо. Обсяги чималі.
– Люди цінують вашу професію, її престиж надзвичайно високий.
– Це так. Але перевезення пасажирів – бізнес дуже важкий. У нього треба вкладати душу. А ще – цей бізнес надзвичайно відповідальний. Ціна йому – живі і неушкоджені пасажири. У кожного водія за спиною як не 20, так 40, 100 громадян. І тому мало не на кожній нараді не втомлююся повторяти своїм водіям: думайте передусім про людські життя, які вам довірено, а потім про гроші. Бо якщо ганятиметесь тільки за гривнями, дуже дорого поплатитесь. Дорослі чоловіки, а доводиться весь час нагадувати про культуру поведінки з пасажирами, знаходити до кожного ключик, щоб водій не сяк-так, а саме з бажанням працював.
Сьогодні перевезення пасажирів стало приватною справою, без дотацій з боку держави, тому доводиться все рахувати. Виїхати і заробити гроші – це ще не весь бізнес. Не менш важливо вірно витратити кошти, зекономити, пустити їх на розвиток підприємства.
– Знаю, що і ваша старша донька Мар’яна пішла батьківською стежкою.
– Закінчила той же, що і я, автотехнікум, той же, що і я, університет, і працює зі мною на підприємстві інженером по транспорту. Продовжує родинну справу в третьому поколінні. Як і її дідусь, як і я, пишається, що присвятила себе автомобільній справі. Нам з дружиною приємно, що таку доньку виховали.
– Ви – неодноразовий чемпіон автомобільних «Гонок на виживання». Безсумнівно, спорт допомагає в роботі...
– Кожному керівнику радив би знайти своє спортивне захоплення. Життя цікавішим стане, а по-друге, це підвищує працездатність у рази.


Комментариев нет:

Отправить комментарий