воскресенье, 28 июля 2013 г.

Віце-прем'ер-міністр України Олександр Вілкул: «У питаннях захисту трудового колективу «АрселорМіттал Кривий Ріг» ми завжди будемо на боці людей»


Дуже вчасну, таку потрібну моральну підтримку відчули трудящі публічного акціонерного товариства «АрселорМіттал Кривий Ріг» від нашого земляка, Віце-прем'єр-міністра України О. Ю. Вілкула. Виступаючи в Палаці культури металургів на урочистих зборах з нагоди професійного свята - Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості, він чітко висловив свою позицію, а також позицію Глави уряду і Президента України:



«Ми завжди залишатимемося на боці трудового колективу в таких ключових питаннях, як соціальні гарантії, зокрема підвищення заробітків, та поступальний розвиток підприємства».
Олександр Юрійович вселив оптимізм у присутніх у залі, заявивши, що українські виробники продовжують зберігати обсяги продажу, незважаючи на зменшення попиту на світових ринках. Так, за 5 місяців 2013 року в Україні експорт прокату зріс на 0,7%. Дніпропетровщина продовжує утримувати високі темпи виробництва продукції гірничо-металургійного комплексу. За 6 місяців 2013 року виробництво сталі без напівфабрикатів збільшено на 0,7% у порівнянні з відним періодом минулого року, готового прокату - на 5,3%, виробництво залізорудного концентрату - майже на 2%.
Високопосадовець наголосив на важливій ролі ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» у досягненні регіоном високих виробничих показників:
- Меткомбінат - серед лідерів Дніпропетровщини та України у виробництві продукції гірничо-металургійного комплексу. Це позитивно відображається на надходженнях до бюджету. Лише за 6 місяців поточного року підприємство виплатило майже 1,4 мільярда гривень податків і зборів. Похвально, що підприємство виділило більше 340 мільйонів гривень на природоохоронні заходи.
Олександр Вілкул вручив найдостойнішим металургам і гірникам високі нагороди: Подяки Прем'єр-міністра України, Міністерства соціальної політики. Тепло привітав з присвоєнням звання «Заслужений металург України» директора сталеплавильного департаменту металургійного підприємства Олександра Зозулю.
Представників трудового колективу поздоровили з професійним святом голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков та голова обласної ради Євген Удод. Вони вручили гідним нагрудні знаки за розвиток регіону, медалі за розвиток області, подяки.
Міський голова Юрій Вілкул від себе особйст0д.шд • депутатського корпусу міської ради і членів міськвиконкому висловив щиру вдячність трудящим за наполегливу, сумлінну працю, менеджменту - за активну участь у житті Кривого Рогу в рамках соціального партнерства, профспілковому комітету металургійного комбінату - за принципову позицію в питаннях захисту прав людей праці.
- Я переконаний, що всі проблеми вирішуватимуться вдумливо, злагоджено і на користь людей, - додав Юрій Григорович. - Ми, керівники, просто не маємо права не думати про людей, так само як мусимо весь час дбати про ріст виробництва та честь нашого славного Кривбасу.
З нагоди свята мер вручив міські нагороди кращим з кращих трудівників.
Оригінальним був на святковому вечорі генеральний директор ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Артем Поляков, який привітав присутніх у віршованій формі та побажав при цьому трудових подвигів і любові один до одного.
Урочистості закінчилися чудовою концертною програмою.
25 липня 2013
Микола КРАМАРЕНКО. Фото Олександра ПОРТНЯГІНА


Комментариев нет:

Отправить комментарий