воскресенье, 20 апреля 2014 г.



 Сотні юних і дорослих  жителів міста та Криворізького району вийшли за закликом представників регіональних мас-медіа впорядковувати і озеленювати  свій рідний край.  За доброю традицією журналіська акція «Озеленимо і впорядкуємо рідне Криворіжжя»,  як і 7 років тому  стартувала біля парадного під'їзду газети «Червоний гірник». Тільки цього разу зелених десантників, ми червоногірничани,  зустрічали ще й з надихаючою на працю музикою: самодіяльний артист Сергій Замазан так вигравав на своїй гармоніці, що мало не все Соцмісто підтанцьовувало.  


 Як і запланували раніше, трудилися в знакових для Криворіжжя місцях: в 12-гектарному сосновому бору, що на узбережжі Карачунівського водосховища, перлині міста — Дубовій Балці, мальовничих,  берегах річки Саксагань  (Жовтневий район). В Тернівському районі - парку «Веселі Терни»,  наші давні друзі, учні шкіл і професійно-технічних закладів працювали за окремою, раніше визначеною програмою.
Отож, смарагдова Дубова Балка.
  Цього разу вона не справила на нас вкрай гнітюче враження, як кілька років тому. Набагато менше завезеного сюди сміття. До того ж, порадували біло-молочним  квітом дикі вишні і терен. Вихованці Комунального навчального виховного комплексу «Загально-освітня школа-інтернат №9 з посиленою спортивною підготовкою» метеликами розлетілися по галявинах, збираючи у целофанові мішки всілякий непотріб. Більш важку роботу виконували під керівництвом директора реабілітаційного центру   Дмитра Виноградова  колишні наркозалежні. А також пасічники товариства «Травневий мед»,  одразу двох гільдій -  бджолярів та медоварів.
Кресівське водосховище, мальвнича місцина Скалка.
Тут як ті бджілки невтомно трудилися  учні Криворізького центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів будівельної галузі разом з журналістами,  робітниками державного підприємства «Криворізьке лісове господарство», лікарями перенатального центру. Вміло керували процесом досвідчені організатори заступник голови Жовтневої районної у місті ради Олександр Швець, директор готелю «Центральний» Андрій Гордєєв і кінокаскадер групи автомотородео «Торнадо» Ігор Козирєв, директор лісгоспу Сергій Цикалов.
-  Високий берег кресівського водосховища, який в народі називають Скалкою, це теж мальовничий куточок Криворіжжя, який маємо всією громадою берегти, не забруднювати. - говорить Олександр Швець. -  Але що  натомість сьогодні маємо?   Аж 7 вантажівок всілякого непотрібу вивезли з цього місця  на сміттєзвалище! І ввесь він залишений тут відпочиваючими та жителями сусідніх багатоповерхівок. А скільки сухих, вже лежачих  дерев попиляли, звільнивши таким чином берег. Говорю вам щире «дякуюі»,  шановні  журналісти, що підняли криворіжців на цей квітневий суботник.                
Головний редактор «Червоного гірника» Ольга Калинюк, заввіділом газети Віталій Ткачук, співробітники «Гірника»   Дар'я Ворона, Віолета Вакарь,  знаменитий фотограф Василь Гелевачук, разом з колегами інших ЗМІ  - всі в натхненній роботі: саджають молоді дубки, аби увіковічити світлу  пам'ять про загиблих на київському Майдані «небесної сотні».
Сосновий бір.
Тут отаман козацького товариства «Січ» Сергій Бережний разом зі студентами Криворізького національного університету впорядковують узбережжя Карачунівського водосховища. Поряд з ними - газетярі тижневика «Сільське Криворіжжя» у повному складі на чолі з Тетяною Перміновою.   Важко  повірити, але за кілька годин роботи гуртом величезний КрАЗ сміттям наповнили.
   Приймали виконану  роботу голова Криворізької районної ради Володимир Мельник, Вільненський сільський голова Микола Богдашов. Вони сердечно подякували студентам і газетярам районки за добросовісну працю.
- Молодці! - підсумовує В. Мельник. - Саме сьогоднішнє прибирання нашої рідної землі важить більше ніж коли-небудь. Адже ми крім всього душею стаємо світлішими, добрішими, охайнішими і  бути поруч з нами інших закликаємо. Я то знаю, що добрі справи завжди множаться.


Микола Крамаренко, голова оргкомітету журналістської акції «Озеленимо і впорядкуємо рідне Криворіжжя». Фото Андрія Трубіцина

Комментариев нет:

Отправить комментарий