пятница, 26 июля 2013 г.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров: «Дніпропетровщина першою в Україні отримала 360 автомобілів для амбулаторій сімейної медицини»

 

Сонячним теплим ранком минулого четверга прибув до нашого міста з одноденним робочим візитом прем’єр-міністр України М. Я. Азаров. У Криворізькому аеропорту його з пошаною зустріли голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул, голова обласної ради Євген Удод, міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул, інші високопосадовці.
Одразу з аеропорту голова уряду приїхав в Інгулецький район для відкриття після реконструкції оновленого проспекту Південний. Кілька тисяч жителів мікрорайону зустрічали його оплесками. І це було щиро, адже всі знають, що Микола Азаров всіляко допомагає розвитку нашого регіону. Щодо реконструкції, то тут було не просто замінено дорожнє покриття на одній з головних вулиць міста, а фактично збудовано та облаштовано новий проспект. Варто наголосити, що комплексна реконструкція проспекту Південний – це вже сьомий великий інфраструктурний об’єкт, який реалізовано в Кривому Розі за ініціативою Олександра Вілкула в рамках його проекту соціального партнерства «Місто без околиць». Серед них – комплексні реконструкції мікрорайону Даманський, вулиці Мусоргського, проспекту Перемоги, парків імені І. Савицького та імені Комсомолу України і відкриття сучасного спортивного комплексу.

Поспілкувавшись з місцевими жителями, подякувавши будівельникам за якісну роботу, прем’єр-міністр України разом з супроводжуючими його особами та головою правління ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» Михайлом Короленком перерізали символічну стрічку – проспект відкрито. Микола Янович стає першим пасажиром нового трамвая, який рушає по новій безшумній колії, що прокладена за сучасними технологіями на оновленому проспекті.
– Комплексна реконструкція проспекту Південний проведена завдяки плідній співпраці обласної й міської влади та великих містоутворюючих підприємств, – пояснюють гостю Олександр Вілкул і Юрій Вілкул. – Це практичне впровадження європейської практики соціального партнерства влади й бізнесу, яку запроваджено на Дніпропетровщині.
Прем’єр-міністр України Микола Азаров говорить, що однією з цілей його робочої поїздки до Кривого Рогу і є ознайомлення з практикою державно-приватного партнерства, яке активно запроваджується в регіоні.
– У Кривому Розі це партнерство реалізується в рамках проекту «Місто без околиць». Це чудова ініціатива, і її треба однозначно підтримувати, – сказав він.
Одинадцята година ранку. Палац культури Південного комбінату. Тут керівник уряду України зустрівся з представниками Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування. Голова облради Євген Удод і губернатор Олександр Вілкул докладно доповіли про надбання в питанні розвитку місцевого самоврядування. А вони доволі помітні. Дякуючи об’єднанню зусиль місцевих рад, органів виконавчої влади та міжнародних фондів у нашому регіоні значно підвищився рівень соціальних стандартів. За останні 5 років в області ініційовано 293 важливих проекти, і 58 (кожний п’ятий) стали переможцями.
– Дніпропетровщина ось вже третій рік поспіль демонструє соціально-економічне зростання, – сказав, зокрема, у своєму виступі О. Вілкул. – Маємо позитивну динаміку росту промисловості, і в поточному році також очікуємо зростання на рівні 5 відсотків. Обсяги прямих залучених іноземних інвестицій в економіку області сьогодні перевищили 8,3 мільярда доларів США. По цьому показнику Дніпропетровщина є провідним регіоном серед областей нашої країни. Кожний 6-й долар, вкладений іноземними інвесторами в Україну, нині працює саме в нашій області.
 В своїй доповіді керманич області також зупинився на питаннях реформування житлово-комунального господарства, закладів освіти, галузі охорони здоров’я, транспортної інфраструктури, агропромислового комплексу. Ну і, звісно ж, на виконанні житлової програми: за три останні роки працівники бюджетної сфери отримали 689 комфортних квартир.
 З великою увагою представники місцевого самоврядування Дніпропетровщини прослухали виступ прем’єр-міністра. В ньому пролунало чимало вдячних слів на адресу присутніх за сумлінну роботу і побажань бути вмілими і наполегливими провідниками програмних рішень Президента, уряду, парламенту. Наголосив, що нині областям делеговані значно ширші права розпоряджатися фінансами, ніж це було раніше.
Серед низки гострих проблем, яких торкнувся Микола Азаров, було і питання, як уряд бореться із залишками кризи в економіці 2008 року.
– Ми не популісти, а реалісти, і робимо все можливе, аби українці більше не відчули на собі потрясінь у світовій економіці. Це, до речі, стосується і стабільності гривні. Не хвилюйтеся, долар не стрибне, ціни на продукти харчування не підскочать. Це я вам гарантую. І, будь ласка, не слухайте передвиборних страшилок.
Прем’єр-міністр відповів на запитання керівників місцевого самоврядування та порадив їм частіше спілкуватися з людьми і вирішувати їхні проблеми.
Високий гість виконав почесну місію. Він вручив за вагомі досягнення в роботі державні нагороди представникам Дніпропетровщини. Так, орден «За заслуги» II ступеня отримав перший заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Вячеслав Задорожний, почесне звання «Заслужений машинобудівник України» – головний інженер Криворізького науково-дослідного та проектно-конструкторського інституту гірничорудного машинобудування Леонід Плетньов, почесне звання «Заслужений працівник культури України» – працівник міської бібліотеки для дітей Олена Болобан. Почесними грамотами Кабінету Міністрів України нагороджені заступник головного редактора газети «Зоря» Ірина Ікол та трудовий колектив Криворізької музичної школи №4.
А далі прем’єр-міністр України Микола Азаров разом з головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександром Вілкулом вручили міським головам та головам райадміністрацій і райрад ключі від 360 легкових автомобілів для амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. Зокрема, ключі від 40 автомобілів для управління охорони здоров’я Криворізького міськвиконкому отримав міський голова Юрій Вілкул.
 В кінці візиту прем’єр-міністр України відповів на запитання представників мас-медіа.



Комментариев нет:

Отправить комментарий