пятница, 26 июля 2013 г.

Поет-лірик Валентина Шрамко: «Творю для тих, хто вірить у казку...»


Цими днями відома у Кривому Розі юрист, почесний працівник прокуратури України Валентина Олександрівна Шрамко презентувала у Криворізькій міській виставковій залі  одразу три (!) цікавих і змістовних, надзвичайно гарно ілюстрованих книги: «Космическая сказка», збірник віршів «збранное», «Стихи для детей».

Поетеса в душі, як вона себе називає, присвятила твори своїм трьом маленьким онукам, юним – і не лише – криворіжцям.  Більшість віршів носять пізнавальний, повчальний характер.    
– Мої поетичні твори – це невеличкі історії з нашого життя, – сказала на творчому вечорі Валентина Шрамко. – Про дітей, звірят і пригоди з ними. Написала я і сучасну космічну казку з щасливим кінцем, при цьому перечитавши гори науково-популярної літератури про космос. Вийшло дві глави – про красуню Мілену, яка мандрувала у Всесвіті по планетах: Земля, Рожева і Крижана планети...
Дитяча поетеса пообіцяла зняти  по деяких творах  мультфільм.
Пані Шрамко почала писати вірші ще в шкільні роки. А потім вступала навчатися на факультет журналістики. Та... волею обставин опинилася на юрфаці, успішно його закінчила і віддала 31 рік роботі в органах прокуратури. Останні 18 років працювала на посаді першого заступника прокурора Кривого Рогу. Стала старшим радником юстиції.
– Професійним автором себе не вважаю, – посміхається вона. – Я поет-любитель, надзвичайно критична до своїх творінь, а тому зовсім не претендую на якесь визнання. До написання віршів мене підштовхують пори року, гарний настрій і, звичайно ж, любов  до дітей. Тому і в подальшому  буду писати поетичні твори про малюків і для всіх, хто ще вірить у казку.
Валентина Олександрівна прочитала того вечора і філософські, психологічні вірші, поезію про природу, індустріальний Кривбас. І про сина Юрія, якого чекала і таки дочекалася з пекельної війни в Афганістані. 
Поетеса сповнена творчих задумів. Нині почала працювати над написанням детективу. Фактичного матеріалу в неї більш ніж достатньо.
Творчий вечір Валентини Шрамко – це яскравий приклад того, як варто верстати життєву дорогу, творити і віддавати себе людям!

Комментариев нет:

Отправить комментарий