пятница, 26 июля 2013 г.

Враження. Народний артист України Володимир Гришко: «Я боровся за кожний міліметр Метрополітен-опера»

Маестро світової оперної сцени Володимир Гришко з першої ж арії полонив чарівну глядацьку аудиторію (більше на концерті було жінок) у Криворізькому академічному театрі драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка.

Маестро світової оперної сцени Володимир Гришко з першої ж арії полонив чарівну глядацьку аудиторію (більше на концерті було жінок) у Криворізькому академічному театрі драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка.
Але оперний співак у своїй програмі «Неповторна» весь час експериментував, вкраплюючи у класику шансон. Пояснював публіці так: «Мені учитель Лучано Паваротті говорив, що я повинен співати все. Адже так теж можна популяризувати оперу». Тепер у його репертуарі – «Пам’яті Карузо», «Yesterday», «Feelings», «New York, New York» та інші «шедеври голосової естради», як називає їх Гришко.
А гарна, романтична естрадна пісня «Потревожила», в якій герой на вулиці зустрічає дівчину і закохується з першого ж погляду (є й кліп до неї), взяла за душу милих криворізьких глядачок: за мить вони вже підспівували артисту.
 Словом, у театрі утворилася неповторна, райдужна аура: співак і глядачі стали одним цілим. А потім Гришко вивів на сцену свого талановитого учня, названого сина Ростислава Кушину-Лопатинського, і їхньому просто дивовижно-чудовому співу... забракло місця на сцені. Виконавці спустилися до глядачів, і єднання душ стало ще сильнішим.
 – Я давно такого хвилювання не відчував, – не втримується Володимир Данилович.
 Ще він скаже, що це пекельна праця – підкорювати світові оперні вершини, а найважче – Метрополітен-опера, де йде боротьба за кожний міліметр сцени. Але він це зробив.

 А взагалі, того вечора артист встигав усе: співати, оголошувати номери, спілкуватися зі своїми палкими прихильницями, танцювати з ними... Що й казати – геній! Він обіцяв ще не раз приїхати до Кривого Рогу, аби подарувати нові шедеври. Насамкінець, весь у квітах, спитав публіку: «І що ж вам, дорогі, більше сподобалося: оперні твори чи шансон?»
 – Опера!!! – відповіли криворіжці. – З нею і приїжджайте!



Комментариев нет:

Отправить комментарий