четверг, 15 августа 2013 г.

Бог створив землю, все інше на ній спорудили будівельники

Вшанували зодчих

Талановиті і трудолюбиві люди відзначили в минулі вихідні своє професійне свято - День будівельника. З цієї нагоди у Криворізькому академічному міському театрі імені Тараса Шевченка відбулися урочистості, на які були запрошені кращі з кращих працівників галузі.


Дякуючи будівельникам, сьогодні у Кривбасі споруджуються важливі об'єкти на потужних промислових підприємствах, житлові будинки, лікарні, торговельні комплекси, прокладаються транспортні та інженерні комунікації. Справжніх майстрів своєї справи тепло привітав міський голова Юрій Вілкул, подякувавши за відповідальне ставлення до роботи, готовність виконувати нові завдання.
- Кривий Ріг неможливо уявити без вас, славні будівельники, - сказав, звертаючись до присутніх, мер. - Ви весь час прикрашаєте місто новобудовами соціально-культурного напрямку, оновлюєте вулиці і проспекти, на багатьох заводах і фабриках проводите реконструкції. Тому потреба в будівельниках не зникає. Городяни цінують ваш труд і пишаються вами.
А й справді, за останні роки місто стало світлішим і урочистішим після грандіозних реконструкцій, і не лише центральної частини. Крупні житломасиви від Даманського до Інгульця за своєю впорядкованістю, облаштованісгю можуть конкурувати з подібними в обласних центрах і не тільки.
Особливо сердечні слова вдячності адресувалися ветеранам будівельного комплексу, які у 80-ті роки минулого століття фактично виконали житлову програму, паралельно ведучи промислове будівництво.
Міський голова вручив багатьом будівельникам почесні відзнаки, зокрема нагрудний знак «За заслуги перед містом» І ступеня - Івану Мальцеву, начальнику будівельного управління №4 ПАТ «Криворіжіндустрбуд», і нагрудний знак «За заслуги перед містом» II ступеня - Ніні Золотих, головному спеціалісту ПАТ « Криворіжаглобуд».
На урочистості до криворізьких зодчих завітав і голова профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв. У своєму виступі він акцентував увагу на тому, що, не дивлячись на існуючі проблеми, будівництво житла, об'єктів соціальної сфери ведеться якісніше. Серед тих, кого він відзначив високою профспілковою нагородою, був і наш легендарний будівельник - генеральний директор підприємства «Криворіжіндустрбуд» Микола Земляний.
Поздоровили трудівників зі святом голова Криворізької галузевої організації профспілки працівників будівництва і промбудматеріалів Олімпіада Фарафонова, інші поважні особи.
А далі на сцену вийшли найшанованіші ветерани будівельного комплексу Кривбасу, з кельмами, касками, бутафорською цеглою, та зовсім молоді спеціалісти від будпідприємств міста. До прийнятих на роботу будівельників звернувся легендарний зодчий Кривого Рогу Євген Капустін. Він тепло привітав їх з тим, що обрали святу професію, влилися в сім'ю будівничих на зміну старшим. Кожному з молодих було вручено кельми, каски, по яких легенько постукали бутафорською цеглиною, щоб це був перший та останній у їхньому робітничому житті удар. Так відбулося традиційне посвячення молодих майстрів у професію будівельника.
Свято тривало. Щемливе та гарно оформлене, і вже під назвою «Віват, король!». Королем будівництва назвали 75-річного ювіляра - Миколу Федоровича Земляного, знаного в Україні керівника «Криворіжіндустрбуду». У цього підприємства теж кругла дата - 55 років від дня створення. На сцену вивезли з феєрверком величезний торт, а малята з із підшефного дитячого садка звернулися з привітаннями до будівельників та пообіцяли стати їм гідною зміною.
Микола Крамаренко, фото Олександра Портнягіна


Комментариев нет:

Отправить комментарий