четверг, 15 августа 2013 г.

Анатолій Дем’яненко - організатор на все життя

Людина нашого міста



Він пишається, що все своє довге життя  віддав одному району – Довгинцівському, і ним  люди пишаються. Далеко не у всіх так виходить. У Анатолія  Григоровича Дем’яненка – вийшло! Бо він завжди знав  і умів, як працювати з людьми.


   Його організаторські здібності були поміченими ще коли навчався у педагогічному інституті, і зовсім скоро його обирають секретарем  комітету комсомолу  вузла Кривий  Ріг – Сортувальний, а потім переводять на роботу в райком партії. Наступне десятиліття трудиться на ще вищих посадах  - голови райкому профспілки Криворізького відділення залізниці і заступника начальника з політчастини на станції Кривий Ріг – Головний. В 1987-му  – обирається заступником голови Довгинцівської  районної ради, а з 1990 по 1998 знову на виборній посаді  - голова Залізничної селищної ради та її виконкому. А потім ще 8 років трудиться заступником голови Довгинцівської райради.  Всього  10 рядків тексту, а яка багата біографія.      
-         Особливо цікавими і насиченими були для мене роки, коли Довгинцівський район розбудовувався, - враз оживає у споминах співрозмовник. В тому числі за мого сприяння, кураторства, виросли житлові будинки  на вулиці Вахрушева,  міняла обличчя в кращий бік Залізнична селищна рада, тривало прискореними темпами асфальтування доріг, у  віддалене селище Незалежне нарешті  прийшов газ. А ще була введена в дію – 75  школа, відреставрований кінотеатр «Дружба» і зявився новий спортивний комплекс «Локомотив»
 Від себе додам, що дякуючи передусім його наполегливості і старанням  циганські діти пішли в 94 і 89 школи, там були утворені для них цілі класи.
З ним і  по сьогодні радяться  голови райрад і їхні заступники, бо знають, що думки у нього світлі.
 Сьогодні він член виконкому Довгинцівської районної у місті ради.
- Анатолій Григорович на засіданнях виконкому один з тих, хто постійно задає питання, цікавиться кожним рішенням, яке приймається, - говорить заступник голови Довгинцівської районної ради Інна Сторожук. – Як людина  не байдужа, спостережлива, контактна з людьми,  наполягає щоб кожний ініціативний житель району  по  заслугах був заохочений владою. І до свята, і без нього. У нього на списку всі шановані у місті і районі  іменинники. Телефонує вранці: щиро вітаю! Будьте здорові!
 «А як же,  до всіх, хто  серце вкладає  у справу нам треба бути уважними», - зауважує.
 А раз так, то і на ювілей до Анатолія Григоровича прийшло багато криворіжців. І слів у них не вистачало щоб сердечно подякувати за все що зробив у житті.

 Микола Крамаренко.

Комментариев нет:

Отправить комментарий