четверг, 8 августа 2013 г.

Криворізький район дбає про сиріт



У поточному році службою у справах дітей за сприяння сільських та селищних рад, працівників  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, медичних працівників Криворізького району виявлено 32 дитини, яким надано необхідну соціальну допомогу.

- Зокрема, до санаторного закладу була влаштована малолітня дитина, мати якої невиліковно хвора, - розповідає заступник голови райдержадміністрації Тамара Семенова. – Дякуючи вчасному повідомленню батьків однієї з багатодітних родин,  знайдено та повернено на виховання батькам малолітню дитину. Спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районною виконавчою службою,   дільничними інспекторами міліції,    дошкільним  навчальним  закладом було відібрано в матері та передано на виховання батькові  малолітню дитину, яка тривалий час за перешкодою матері  та її релігійними переконаннями не відвідувала навчальний заклад.
Також  завдяки   небайдужості    людей було виявлено та в подальшому вилучено з родини малолітню дитину, яка перебувала в  жахливих антисанітарних умовах, за відсутності продуктів харчування, будь-якої постільної   білизни.

   Сьогодні  в районі стоять на обліку  162 дитини – сироти та позбавлені батьківського піклування. 132 хлопчики й дівчинки утримуються в родинах опікунів, піклувальників, прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу. 
Микола Крамаренко, "Червоний гірник".

Комментариев нет:

Отправить комментарий